Förlåt dig själv


Godmorgon sunshines!

Vist är det egentligen lite konstigt hur hårda vi är mot oss själva?
För visst skulle du inte tänka likadant om din kompis och vara lika negativ mot honom/henne om han/hon gjort något dumt eller misslyckat?!
- Nej, dags att FÖRLÅTA OSS SJÄLVA
Är du hård mot dig själv, jaa då ska du föreställa dig vad du skulle göra om din kompis berättade att han/hon gjort samma sak som du nyss gjort. Skulle du vara hård mot honom/henne? Förmodligen inte!
Tillåt dig själv att få samma respekt. Istället för att klanka ner på dig själv så pausa, andas, reflektera och välj att vara lika snäll mot dig själv som du skulle varit mot din kompis.
Grejen är att förlåter du inte dig själv är risken stor att du går runt och stör dig på dig själv och har svårt att släppa det. Du lider utav det.
Men hur enkelt det egentligen? Är det bara att säga orden eller tänka dom för dig själv?
Det är något du måste öva på och du måste förstå skillnaden mellan förlåtelse och att glömma.
Att glömma är nästintill omöjligt men du behöver inte glömma, du behöver acceptera.

- Istället för att glömma, lär dig att acceptera, fråga dig själv vad som hände och varför. Ta ansvar för dina handlingar!

- Ta en ärlig titt på vad som hände och varför. Bestäm vad du har gjort för att lösa problemet själv. Har du gett upp eller ansträngt dig för att lösa problemet? Du måste anstränga dig dubbelt så hårt för att lösa problemen. Be om hjälp från andra om så behövs.

- Det viktigaste av allt tycker jag: Acceptera att du gjorde ett misstag. Alla gör vi misstag ibland, det betyder inte att vi är fel bara för att vi gör fel.

- Sluta tänk negativt och hitta något positivt från den erfarenheten för positiv förändring och för att stärka dig själv.

-
Varje dag bör ses som en ny dag, med nya tag för att bygga ett starkare jag. Don't look back!

-
Lyckan finns där för dig när du slutar straffa dig själv.

"Inner peace can be reached only when we practice forgiveness"

                                          

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0